File 201 – Transfagarasan Road, Carpathian Mountains, Romania

   In any top of spectacular roads you search, you will find the Transfagarasan Road, on first 10-15 position. The road was built in 1970-1974 for reasons of military strategy, has a length of 91 km, maximum altitude is 2042 m and offering amazing sceneries.
   The famous BBC Top Gear Auto Show, has made a tours in Romania in 2009, when the three presenters Jeremy Clarkson, James May and Richard Hammond, have led an Aston Martin, a Ferrari and a Lamborghini from Bucharest to Constanta and then on Transfagarasan Road. At the end of the show, the three presenters said that Transfagarasan Road is the most beautiful road, that have led ever. Now you can see if the three television stars, which went on many roads around the world, were right or not!?
Transfagarasan 1
Transfagarasan 2
Transfagarasan 3
Transfagarasan 4
Transfagarasan 5
Transfagarasan 6
Transfagarasan 7
Transfagarasan 8
Transfagarasan 9
Transfagarasan 10
Transfagarasan 11
Transfagarasan 12
Transfagarasan 13
Transfagarasan 14
Transfagarasan 15
Transfagarasan 16
Transfagarasan 17
Transfagarasan 18
Transfagarasan 19
Transfagarasan 20

50 thoughts on “File 201 – Transfagarasan Road, Carpathian Mountains, Romania

      • Imagynasium, deși nu cred în fericire, dacă și starea asta e legata de locul unde ne aflăm, atunci poate că mi-as dori să locuiesc în altă galaxie.
        No, să nu uit, mulțumesc pentru călătoria împreună 😊

        Liked by 1 person

      • In primul rand, imi cer scuze pentru rasunsul intarziat! Este interesanta afirmatia ta, ca nu crezi in fericire! Probabil ca sub aceasta expresie, se ascund trairi profunde, care inca isi cer dreptul la existenta. Daca as fi eu “posesorul” lor, in mod sigur le-as converti in energie creativa. Din fericire, divinitatea ne-a facut diferiti, asa ca lasam expresia ta, asa cum este, invaluita de mister si de aroma imaginatiei.
        Referitor la “relatia” dintre fericire si mediu, as dori sa-ti spun punctul meu de vedere, chiar daca risc sa-ti retin atentia, mai mult decat merit; toti incercam sa modelam mediul real si spiritual, in care traim, intr-un mod care sa faca existenta personala, cat mai placuta si confortabila. Este un reflex natural! Chiar daca de-a lungul vietii reusim sa ne construim mici universuri armonioase in jurul nostru, oricat am incerca a le izolam, ele vor ramane parte integranta a unor mecanisme sociale, politice, economice, culturale. Vrem sau nu, plutim involuntar pe valurile istoriei si nu intotdeauna in directia buna. Destinele noastre se schimba, fara ca sa ne putem opune si de multe ori, chiar fara sa realizam acest lucru. Tu, ai spus ca sunt perioade in care trebuie sa traiesti in afara tarii si este posibil ca acest fapt sa nu fi fost o optiune libera ci conditionata de anumiti factori de mediu. Eu m-am adaptat mediului in care traiesc, dar asta nu inseamna ca nu observ deficientele sale si cel mai mult ma intristeaza gandul ca apartin unei generatii, care nu va putea lasa in urma, o lume mai buna.
        No (cum spui tu :D) in incheiere, iti cer scuze pentru timpul rapit, cu mica mea “divagatie filozofica” si as dori sa-ti spun ca nu trebuie sa-mi multumesti pentru calatoria pe Transfagarasan; suntem chit! Constat ca urmaresti cu regularitate blogurile mele, ceea ce inseamna ca ele sunt un mic “pachetel” in bagajul tau spiritual, care te insoteste in calatorii. Prin urmare as putea spune ca suntem un fel de “parteneri de calatorie”, in …”imagynasium”!?
        Noapte buna Maria, oriunde te-ai afla! 😀

        Liked by 1 person

      • Sigur e târzie ora la care scriu. De obicei scriu în ceasul nopții. Nu încerc să explic de ce nu cred în fericire. Este un subiect amplu și nu aici e locul potrivit. Da sunt scurte perioade când plec, este în natura meseriei.Nu mă obligă nimeni. Am și eu o pasiune_ fotografia ! Dară e numa pasiune că pentru fotografii ca ale tale trebuie și o poțiune de talent.

        Liked by 1 person

      • Daca te pasioneaza fotografia si ai ocazia sa calatoresti, atunci este pacat sa nu iti faci o colectie de imagini, pe care ai putea sa o prezinti pe blogul tau. Orice aparat de fotografiat modern, poate face poze in regim automat. Dupa putina practica, apare si “talentul”! 😀

        Like

  1. Și …chiar nu am fost pe Transfagarasan, sa-mi fie rușine.
    No, vezi, d-aia am “abonament” la blogul tău.
    În curând mă întorc în Timișoara, acolo mi-e locul.
    Știi, poate Atlanticul sau Mediterana, Veneția sau oriunde…dar doar pajiștea bunicii are farmec.
    No, acu m-am pus io pe povestit. 🙂 Te voi “privi” și de acum încolo, gazdă bună ești !
    Și magie în imagini…
    Noapte faină ! 😊

    Liked by 1 person

    • Intotdeauna, cand esti departe de “acasa”, amintirile si tot ceea ce ramane in urma, se incarca cu o valoare emotionala! Dincolo de subiectivism, Transfagarasanul, reprezinta un reper care poate fi regasit in toate topurile de specialitate si un obiectiv “classic”, obligatoriu, pentru oricare pasionat de fotografie … nu aveam cum sa-l ratez! 😀

      Liked by 1 person

Leave a comment