File 223 – European Bee-Eater (Merops Apiaster)

merops-apiaster-1

merops-apiaster-2

merops-apiaster-3

merops-apiaster-4

Advertisements

24 thoughts on “File 223 – European Bee-Eater (Merops Apiaster)

  • Este una dintre cele mai frumos colorate pasari din fauna Romaniei. De mult doream sa fac o sedinta foto cu dansa. Cautand pe internet imagini cu aceasta pasare, am observat ca sunt putine capturi de calitate, realizate la noi in tara. Am pornit la “vanatoare” si la final am inteles de ce sunt atat de putine imagini cu aceasta pasare (prigoare, prigorie sau albinar). Pentru a prinde insecte zburatoare (principala sursa de hrana), au devenit adevarate acrobate aeriene si este foarte greu sa le fotografiezi fara tehnica speciala. Cand le surprinzi la sol, sunt foarte vigilente si nu te poti apropia la mai mult de 40-50 metri. Pentru 4-5 capturi, cu o calitate acceptabila, am avut nevoie cam de 10 ore de “vanatoare”. Cand privesc prima fotografie din postare, am sentimentul ca a meritat!

   Like

   • Admir atât de mult munca din spatele acestor fotografii !(de fapt,cred că e vorba,mai degrabă de răbdarea din spatele lor! )
    Cred că vorbele nu vor putea niciodată să compenseze bucuria care o are un om după asemenea “capturi “!
    Mulțumesc !

    Liked by 1 person

   • Este un efort, dar nu il percep ca pe o munca! Este vorba despre pasiune! In prezenta ei, apar resurse nebanuite. Imi place mult sa joc fotbal. Este un sport greu, care presupune un efort intens. Daca n-ar fi pasiunea, nimic nu m-ar convinge sa alerg doua ore, dupa o mingie. La fel si cu arta fotografica; daca nu exista sansa unei imagini, cum este prima din aceasta postare, n-as fi “vanat” niciodata timp de 10 ore, aceasta minune colorata. Fireste am o mare satisfactie cand o astfel de “aventura” se materializeaza in Imagynasium, dar pentru mine marele castig, este ca invat foarte multe lucruri despre Natura!

    Like

   • Cred că, pe tărâm de Imagynasium, se poate mai ușor “imagina” efortul, peripețiile sau aventura. Și de-acum mă-ntreb și care a fost locația desfășurării acțiunii, solul sau pereții aceia ca de lut arată interesant.

    Liked by 1 person

   • Pe “Imagynasium” este simplu si frumos … in realitate, a fost vorba despre o faleza abrupta de la tarmul Marii Negre si de vreo zece ore de “vanatoare”. Acum vezi si tu daca a meritat sau nu, avand in vedere ca in acest timp, sirenele misunau in apa marii!? 😀

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: