File 223 – European Bee-Eater (Merops Apiaster)

merops-apiaster-1

merops-apiaster-2

merops-apiaster-3

merops-apiaster-4

24 thoughts on “File 223 – European Bee-Eater (Merops Apiaster)

    • Este una dintre cele mai frumos colorate pasari din fauna Romaniei. De mult doream sa fac o sedinta foto cu dansa. Cautand pe internet imagini cu aceasta pasare, am observat ca sunt putine capturi de calitate, realizate la noi in tara. Am pornit la “vanatoare” si la final am inteles de ce sunt atat de putine imagini cu aceasta pasare (prigoare, prigorie sau albinar). Pentru a prinde insecte zburatoare (principala sursa de hrana), au devenit adevarate acrobate aeriene si este foarte greu sa le fotografiezi fara tehnica speciala. Cand le surprinzi la sol, sunt foarte vigilente si nu te poti apropia la mai mult de 40-50 metri. Pentru 4-5 capturi, cu o calitate acceptabila, am avut nevoie cam de 10 ore de “vanatoare”. Cand privesc prima fotografie din postare, am sentimentul ca a meritat!

      Like

      • Admir atรขt de mult munca din spatele acestor fotografii !(de fapt,cred cฤƒ e vorba,mai degrabฤƒ de rฤƒbdarea din spatele lor! )
        Cred cฤƒ vorbele nu vor putea niciodatฤƒ sฤƒ compenseze bucuria care o are un om dupฤƒ asemenea “capturi “!
        Mulศ›umesc !

        Liked by 1 person

      • Este un efort, dar nu il percep ca pe o munca! Este vorba despre pasiune! In prezenta ei, apar resurse nebanuite. Imi place mult sa joc fotbal. Este un sport greu, care presupune un efort intens. Daca n-ar fi pasiunea, nimic nu m-ar convinge sa alerg doua ore, dupa o mingie. La fel si cu arta fotografica; daca nu exista sansa unei imagini, cum este prima din aceasta postare, n-as fi “vanat” niciodata timp de 10 ore, aceasta minune colorata. Fireste am o mare satisfactie cand o astfel de “aventura” se materializeaza in Imagynasium, dar pentru mine marele castig, este ca invat foarte multe lucruri despre Natura!

        Like

      • Cred cฤƒ, pe tฤƒrรขm de Imagynasium, se poate mai uศ™or “imagina” efortul, peripeศ›iile sau aventura. ศ˜i de-acum mฤƒ-ntreb ศ™i care a fost locaศ›ia desfฤƒศ™urฤƒrii acศ›iunii, solul sau pereศ›ii aceia ca de lut aratฤƒ interesant.

        Liked by 1 person

      • Pe “Imagynasium” este simplu si frumos … in realitate, a fost vorba despre o faleza abrupta de la tarmul Marii Negre si de vreo zece ore de “vanatoare”. Acum vezi si tu daca a meritat sau nu, avand in vedere ca in acest timp, sirenele misunau in apa marii!? ๐Ÿ˜€

        Liked by 1 person

Leave a comment