File 243 – Constanta District, Romania – Saint Andrew Cave – The Place Where Romanian Christianity Was Born

    This cave from Constanta District, is considered the place where Christianity was born, on Romanian territory. In the year 60 AD, biblical Apostle Andrew, arrived in the port city Tomis on the Black Sea coast, in ancient Dacia. Scared by Roman presence, which not tolerated Christianity, he took refuge (in year 63 AD) in the cave presented below, where he began preaching a proto Christian religion. Saint Andrew’s Cave becomes the first Christian place of worship, in ancient Dacia. In the year 325 AD at the Council of Nicaea (where are founded the first dogmas of the Christian religion), proto Christian communities of the ancient Dacia were mentioned and recognized and the Dacians were one of the first peoples of antiquity, who adopted Christianity. Apostle Andrew (brother of the most famous Apostle Peter) preached in ancient Dacia for 20 years, before being martyred (in year 81 AD or 96 AD, In Patras, Greece) and has done a very good job, because the religion that he brought in ancient Dacia (in present, territory of Romania), remained unchanged until now.
   In 30 November is celebration day of Saint Andrew, which is considered the Protector of Romania. Maybe is not just a coincidence, that on 1 December 1918, only one day after the feast of St. Andrew, was made unification of all Romanian provinces, into a national and unitary state. Therefore, Romanians has two important celebration in consecutive days (30 November is Saint Andrew, Protector Of Romania, celebration and 1 December is National Day of Romania) and I’m glad for that because these two national celebration, together with the weekend, bring us a little vacation!!! 😀

view-of-saint-andrew-church-1

View of Saint Andrew Church and Saint Andrew Cave

entry-of-saint-andrew-cave

The entry of Saint Andrew Cave

the-gate-of-saint-andrew-cave

The gate of Saint Andrew Cave

the-main-altar-inside-of-saint-andrew-cave

The main altar, inside of Saint Andrew Cave

religious-painting-inside-of-saint-andrew-cave

Religious painting, inside of Saint Andrew Cave

rock-bed-of-saint-andrew-inside-of-saint-andrew-cave

Rock bed of Apostle Andrew, inside of Saint Andrew Cave

ventilation-tower-of-saint-andrew-cave

Ventilation tower of Saint Andrew Cave

view-of-saint-andrew-church-1

View of Saint Andrew Church 1

view-of-saint-andrew-church-2

View of Saint Andrew Church 2

view-of-saint-andrew-church-3

View of Saint Andrew Church 3

view-of-saint-andrew-church-4

View of Saint Andrew Church 4

view-of-saint-andrew-church-5

View of Saint Andrew Church 5

interior-view-of-saint-andrew-church

Interior view of Saint Andrew Church

front-decoration-of-saint-andrew-church

Front decoration of Saint Andrew Church

decoration-above-the-main-door-of-saint-andrew-church

Decoration above the main door of Saint Andrew Church

the-church-where-is-source-of-saint-andrew-holy-springwater

The church where is source of Saint Andrew holy spring

old-bell-of-saint-andrew-church

Old bell of Saint Andrew Church

 

Advertisements

29 thoughts on “File 243 – Constanta District, Romania – Saint Andrew Cave – The Place Where Romanian Christianity Was Born

   • Intre engl. oxfordiana și cea londoneză, te încadrezi perfect 😀.
    Da, și felicitări pentru imagini ! Se observa clar talentul, fotografia este o artă, toată lumea face poze, dar nu toți “simțim ” imaginea. O fotografie transmite, este o poveste, un cânt, o interacțiune intre real și imaginație…
    O iarnă minune să ai ! 😊

    Like

 1. Ultima fotografie, vechiul clopot, e minunată, dă senzația aceea de “chiar acolo”… iarba strălucind, cerul parcă mai aproape, atmosferă ca de poveste. La fel ca și în prima, de altfel, cadru de basm.

  Liked by 1 person

  • Este foarte interesanta observatia ta, despre fotografia cu clopotul! Este singura dintre cele prezentate, pe care am muncit-o! Cred ca am stat 10 minute sa gasesc unghiul potrivit, care sa permita observarea tuturor elementelor si care sa creeze un echilibru intre terestru si celest.
   Ti-am mai spus … candva, cred ca vei fi un fotograf, mai bun decat mine!

   Liked by 1 person

   • Mulțumesc. Și apropo, cumva, tocmai priveam ultima fotografie de la ultima postare, of, ce se mai poate spune… ai reușit un contrast. Însă prima de acolo… e de vis. 🙂

    Liked by 1 person

   • Ultima fotografie reprezinta esenta norocului. Abia acasa am descoperit ce potential sugestiv are. Am plecat de la parada dezamagit de risipa financiara, care a fost etalata acolo. Armament de ultima generatie, pentru razboaiele altora, totul de import! Poporul era incantat de mijloacele de represiune externa, dar si interna, care au fost prezentate cu fast, fara sa constientizeze ca toate acele arme, urmeaza sa actioneze, direct sau indirect, impotriva sa! Candva, noi fabricam astfel de lucruri, pentru altii. Acum, nu mai stim sa facem nici … paine! In drum spre casa, inainte sa urc in masina, am facut aceasta ultima fotografie, amuzat de steguletul Jupanului, atasat la vehicolul sau inedit. Numai ca, intamplator, am surprins perfect in cadru, acel indicator de circulatie, care avea pe el un mini stegulet si un sens foarte sugestiv. Este chintesenta senzatiei cu care am plecat de la parada. Este ca si cum am avut o discutie cu Dumnezeu si el mi-a dat dreptate! Pentru mine, este o fotografie de top 10, 2016! Daca regizam, nu cred ca realizam ceva mai inspirat!

    Liked by 1 person

   • L-am observat și eu și m-a “distrat”, indicatorul, vreau să spun. Și iar… of, eu una sper mult că tot ce ai menționat tu atât de bine și clar se va dovedi… trecător, se va “rezolva” cumva miraculos și frumos, la un moment dat. Mai devreme sau mai târziu, bineînțeles. }mi pare tare rău de astfel de Jupâni, și nu numai. Mă uitam și la copii, pe lângă armament, hm. Chiar mulți oameni probabil nu realizează cam multe. 😦 Într-adevăr, e grăitoare postarea ta, elegantă, dar și realistă.

    Liked by 1 person

   • Am evitat sa arat armamenul greu de ultima generatie si aeronavele multirol F16, cumparate cu pret exorbitant, dar “second hand”, din Portugalia, pe vremea cand portughezul José Manuel Barroso, era presedintele Comisiei Europene. Bineinteles, este doar o “pura coincidenta”, ca multe altele pe care le stim … sau pe care nu le stim!? Daca banii pentru F16, mergeau la educatie, cultura si sanatate, atunci chiar aveam o sansa … ca stat national si unitar! F16, reprezinta o arma puternica si complexa, care paradoxal, contribuie la transformarea Romaniei in colonie, prin dependenta de fabricant. Sunt lucruri foarte simplu de observat, pe care le neglijam, dar care au un impact major asupra destinelor noastre. Peste cateva zile, prezenta poporului la vot, va legitima multe astfel de probleme! Optiunea pentru una sau alta dintre entitatile spectrului politic intern, nu are nici o relevanta!
    Sic transit gloria mundi! 😦

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: